kursus

kursus
<

Monday, March 9, 2009

Tenaga Nasional bertenaga

Disamping itu, kami sudah mula menggajikan buruh kasar kanak2..hahaha illegal nih kalo pejabat buruh tau nih....ada few kids yg sanggup.. yela..dr pade merayap xtentu hala buat mende xde pekdah...baik wat something yang dapat side income n takyah byr income tax pon..hehe...n ramai la jugak la yang dtg sini...yela interview tak memerlukan anda ada lulusan spm,pmr, mahupun upsr apateh lagi gn PTS....hahahaha...cakap english pandai pon xpayah.... yang perlu hanyalah ketekunanan dan kerelaan hati untuk mencari sedikit duit poket extra...hehehe inilah antara muke2 hensem bdak2 kg nih..saye letak gambo kat sini kot2 ade yang kenal dieorang nih....kawan ke, pakwe ke, balak ke hehhehe yang nak berkenalan pon boleh saye rekemenkan....n bdak2nih pon bagus gak..time saye nak kasik upah, dieorang xnak amek....aikk... nak wat amal jariah ngan aku ke? Rupa2 nya dieorang suruh simpan duit dieorang dulu..nak himpun n tunggu sampai banyak sket baru dieorang nak amek....hmmm macam ala-ala kumpul bonuslink point la plak bdak2 nih.. saye okeh je....setuju je laa....


Buat pengetahuan semua ini, adalah kali yang kedua bdak2 nih bekerja..mase first time x yah cakap la, bag cendawan ade yang pendek, yg padat sgt pon ade, yg lembik seroi pon ade..macam2 la lagi sebab xpandai lagi n first time baru buat..Tapi kali kedua nih menampakkan lah sket keexpertan mereka makin meningkat...dah improve sket la...but still got room for improvement....Saya gajikan mereka dengan upah sebanyak 6 sen/bag.. lepas siap cam bese terpakse la saye yang selaku manager ni, dan selaku Quality Assurance Manager merangkap Bendahari n juga pekerja buat pemeriksaan kualiti, mane yg x ok saye suruh dieorang repair balik...kasi okeh sket. Bdak2 nih pon okeh...kalo rajin lagi bley kasik bonus la nanti..hehehe Oleh itu marilah membangun bersama Dun Agro dan juga ISlam hehehe

kerja kuat lagi yeop2 yer..bravo

1 comment:

Priyanka said...

Good post and will look forward to your future update. Thanks

Website SEO